dinsdag 14 januari 2014

Je huis verkopen met verlies en Nationale Hypotheekgarantie

Je huis verkopen met verlies en Nationale Hypotheekgarantie


Noodgedwongen je huis moeten verkopen door scheiding of ontslag is niet fijn allemaal, vooral als je dan ook nog eens verlies maakt op je huis. Je hypotheek is dan hoger dan de opbrengst van je huis, dus moet je zelf het verlies terugbetalen aan de bank.
 
Tenzij:
Je de hypotheek destijds bent aangegaan met Nationale Hypotheek Garantie NHG. Dan kun je vaak in aanmerking komen voor kwijtschelding van de restschuld.
 
Maar hoe pak je dat aan?
Stel je geldverstrekker op de hoogte van je nieuwe situatie en blijf zolang het nog kan je hypotheek betalen. De geldverstrekker zal eerst kijken of er mogelijkheden zijn om jou  en/of je partner in de woning te laten wonen. Lukt dit niet dan wordt met de NHG bekeken of er nog mogelijkheden zijn om het huis te behouden. Lukt dit ook niet, dan is verkoop de enige oplossing. De NHG kan dan, als je aan de voorwaarden voldoet, de restschuld kwijtschelden. Op de site van de NHG zie je hoe dit werkt.
 
Ingewikkeld?
Woonregisseurs verkoopt en taxeert al jaren woningen voor mensen die om allerlei redenen in een moeilijke situatie terecht zijn gekomen. Wij hebben veel ervaring met het verkopen met Nationale Hypotheek Garantie. Onze makelaars en hypotheekadviseurs adviseren en we helpen je graag. Het eerste gesprek is gratis, je maakt dan kennis met de adviseur en we maken we een scan van je situatie. We leggen uit hoe het zit met de kosten en hoe we het gaan aanpakken met de NHG. Tijdens dit 1e gesprek word je al heel veel wijzer en daarna ben je tot niets verplicht.    

Wil je weten hoe het werkt? Klik dan hier  voor een vrijblijvende afspraak.     

Geen opmerkingen:

Een reactie posten