dinsdag 20 september 2011

Nu een huis kopen loont!

Een woning kopen in dit jaar is om een aantal redenen voordelig:

1. Betere prijs
De volgende woning kan voor een lage prijs worden aangekocht. In de onderhandelingen, zeker als je je aankoopmakelaardij meeneemt kan veel worden verdiend. Er zijn steeds meer verkopers die bereid zijn om nog flink wat van de vraagprijs af te doen, omdat zij zelf ook door willen naar het volgende huis en vervolgens dáár het voordeel weer kunnen halen.
2. Betere overstap
Het verschil tussen de opbrengst van je huidige huis en de aankoopprijs van je volgende woning is nu kleiner dan ooit, omdat duurdere woningen meer euro's in prijs zijn gedaald dan goedkopere woningen.
3. Lagere koperskosten
De overdrachtsbelasting bedraagt slechts 2%. Het is niet zeker of dit voordeel na 1 juli volgend jaar blijft bestaan. Groot voordeel van kopen tegen 2%, dus lagere koperskosten, is dat bij onverhoopte verkoop op korte termijn het verlies gering blijft en bij een geringe prijsstijging van de woningen de koperskosten al snel zijn terugverdiend.
4. Nu nog startersleningen
Startersleningen blijven maar even! In Oss stopt de starterslening in ieder geval op 31 december van dit jaar. Wil je dus als starter nog voordelig kunnen financieren, maar vooral het huis van je dromen kopen, doe het dan nu. Volgend jaar heb je de boot wellicht gemist en moet je misschien jaren wachten voordat er weer zo'n voordeel langskomt. Inclusief alle kosten kun je in Veghel een starterslening krijgen tot € 265.000, in Oss tot € 243.000 en in Bernheze tot 224.000.
5. Tijdelijk hogere NHG grens
De nationale hypotheek garantiegrens (NHG) is nu tijdelijk € 350.000. Daarna valt de grens weer terug naar misschien slechts € 275.000. Het grootste voordeel van NHG is de rentekorting tot wel 0,5% gedurende de gehele looptijd!

Als je altijd al overwoog een eigen huis of een ander huis te kopen en je kunt het financieel aan ben je dus een dief van je eigen portemonnee als je dit jaar die stap niet neemt!

Soms komt een trein maar 1 keer langs en stap je niet in dan kan het wel eens heel lang duren voordat je op je bestemming komt. De conducteur staat al klaar om het sein voor vertrek te geven en de deuren gaan sluiten.

NU INSTAPPEN!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten