woensdag 1 september 2010

Verhoging Nationale Hypotheek Garantie verlengd

31 AUGUSTUS 2010

De tijdelijke verhoging van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) blijft ook volgend jaar op 350.000 euro staan. Dat heeft minister de Jager vervroegd bekend gemaakt. De Jager zou de plannen eigenlijk op Prinsjesdag bekendmaken, maar stelt dat er nu geen tijd te verliezen is.

De Jager rekt ook de termijn op voor de dubbele hypotheekrenteaftrek. Zo kunnen huizenbezitters tot 2013 de hypotheekrente van zowel hun nieuwe als hun oude huis van de belasting aftrekken, als het oude huis nog niet is verkocht.

Ook verruimt hij de termijn voor het afdragen van beperkte overdrachtsbelasting bij doorverkoop van 6 naar 12 maanden. Mensen die volgend jaar een huis kopen en het binnen twaalf maanden doorverkopen, hoeven zo alleen belasting af te dragen over de eventuele winst die er met die verkoop wordt gemaakt.

Een andere maatregel is verlaging van het BTW-tarief voor een verbouwing van een huis naar 6 procent. Het lagere btw-tarief geldt voor een periode van negen maanden: van 1 oktober dit jaar tot 1 juli volgend jaar en geldt alleen voor de arbeidskosten.
Tip: Laat de oplevering/afrekening van uw verbouwing, ook al begint u nu, na 1 oktober plaatsvinden!

Wij vinden overigens dat deze maatregelen, alhoewel het fijn is dat ze er zijn, geen geweldig stimulerend effect zullen hebben op de woningverkopen.
Veel meer wachten we op een doortastende regering die ferme uitspraken doet over hypotheekrenteaftrek etc. Dus een oproep aan alle partijen om hun verantwoordelijkheid te nemen en er nu eindelijk voor te zorgen dat dit land niet langer stuurloos ronddrijft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten