maandag 24 mei 2010

Prijsdaling koopwoningen zwakt verder af

Verkochte bestaande koopwoningen in april gemiddeld 2,2 procent goedkoper dan in april 2009.

Prijsdaling koopwoningen kleiner

De prijsdaling is kleiner dan in maart, toen was het prijsniveau nog 3,5 procent lager dan in maart 2009. De prijsdalingen over een 12-maandse periode zijn in de afgelopen drie maanden steeds kleiner geworden.

Alle koopwoningtypen
De prijsdaling ten opzichte van een jaar geleden raakte alle koopwoningtypen. Voor twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen was de daling respectievelijk 4,5 en 2,9 procent. Appartementen daalden minder sterk in pijs, 0,6 procent.

Toename transacties

Het aantal transacties nam met 10 procent toe ten opzichte van april 2009 tot 11.000 in april 2010. De toename was het sterkst bij twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen, maar was bij alle woningtypen zichtbaar.

Bron: CBS, Kadaster

Ondanks deze opbeurende cijfers zien wij in onze regio nog steeds grote afwijkingen tussen de oude vraagprijzen en de uiteindelijke verkoopprijzen. Het gevoel overheerst dan ook dat de prijsdalingen voorlopig nog even de overhand houden. Positief is wel het grotere aantal verkopen, waardoor het lijkt alsof de woonconsument nu mondjesmaat ook weer durft te kopen als de oude eigen woning nog niet is verkocht.

Voor meer informatie: Bel 0412-692700.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten